Jednoduchý recept

Tutti - frutti smetanová zmrzlina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17655

Ingredience

120 g Cukr krupice
120 g Kandované ovoce
4 polévková lžíce Martell cognac
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
8% Sacharidy 29 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 55 mg
8% Bílkoviny 5 g

Tutti - frutti smetanová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný sníh, žloutky utřeme s cukrem, vše spojíme. Přimícháme tuhou šlehačku a nasekanou kandovanou směs ovoce naloženou v koňaku.

2

Dobře promícháme a přendáme do plastové nádoby, necháme přes noc v mrazáku, případně můžeme směs zpracovat ve strojku na zmrzlinu.

3

Podáváme ozdobené ovocem.

Poznámka

Servírujeme studené. Směs z kandovaného ovoce je nejvhodnější z meruňek, hrozinek, ananasu, třešní a anděliky. Směs necháme namočenou v koňaku přes noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept