Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1777

Ingredience

30 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
50 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
50 g Solamyl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 585kJ
6% Sacharidy 23 g
5% Tuky 4 g
2% Sodík 33 mg
6% Bílkoviny 4 g

Savojský piškot postup přípravy receptu:

1

Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dobře utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně přidáváme mouku a na závěr škrobovou moučku. Třeme dokud směs nezíská homogenní konzistenci. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do utřené směsi.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Formu vymažeme a dno i stěny vysypeme krystalovým cukrem. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 40minut.

4

Po vyjmutí z trouby necháme piškot vychladnout a vyklopíme.

Poznámka

Do těsta můžeme přidat nastrouhanou pomerančovou nebo citronovou kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept