Suflé s griotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé s griotkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18339 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 ml | Likér třešňový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 203,4mg |
Draslík | 65,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér třešňový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé s griotkou postup přípravy receptu:
1 | Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. |
2 | Mléko, cukr a solamyl necháme vzkypět a za stálého míchání zhoustnout. Odstavíme z plotny a vmícháme máslo (1 lžíci), griotku a žloutky. Nakonec zlehka přimícháme sníh. |
3 | Formu vymažeme máslem, poprášíme moučkovým cukrem a nalijeme do ní těsto. Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-30 minut. |
4 | Nákyp ihned podáváme. |