Jednoduchý recept

Dalmatské polpety

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19077

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí maso přední
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Rajčatová šťáva
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 362kJ
2% Sacharidy 7 g
54% Tuky 40 g
19% Sodík 377 mg
74% Bílkoviny 42 g

Dalmatské polpety postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso umeleme a přidáme k němu oloupanou, nasekanou cibuli, česnek, petrželku, vmícháme vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

2

Ze směsi vytvarujeme menší kuličky a každou obalíme v hrubé mouce.

3

Polpety po všech stranách opečeme na pánvi na rozehřátém sádle. Potom je v pánvi ve výpeku zalijeme rajčatovou šťávou a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept