Pošírovaná pěna z bílků s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pošírovaná pěna z bílků s karamelem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1923 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
500 ml | Koňak vaječný |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 196,5mg |
Draslík | 78,1mg |
Vláknina | 626g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak vaječný, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pošírovaná pěna z bílků s karamelem postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku nejprve přivedeme k varu 100ml vody s cukrem, necháme vařit dokud nevznikne světlý karamel. Poté odstavíme, přidáme 3lžíce studené vody a důkladně promícháme. |
2 | K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně, pomalu a za stálého míchání přilijeme karamel. |
3 | Mléko zahřejeme s 250ml vody, nevaříme! Ze sněhu vytvoříme dvěma lžícemi zhruba 12noků a 4minuty je pošírujeme. Mezitím jednou obrátíme. Noky necháme okapat, odložíme na suchou utěrku. |
4 | Vaječný krém rozdělíme do 4pohárů. Do každého vložíme 3 sněhové noky a posypeme kakaem. Ihned podáváme. |
Poznámka
Vaječný krém připravíme podle receptu viz."Vaječný krém"