Celerový salát s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s ředkvičkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 19551 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
170 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Majonéza sójová |
20 g | Petržel kudrnka |
70 g | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 365,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Majonéza sójová, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Celer a ředkvičky nastrouháme nahrubo. Vsypeme do skleněné mísy. |
2 | Cibuli na prkénku nakrájíme najemno a přidáme k celeru a ředkvičkám. Nakapeme citrónovou šťávu a osolíme. Jako zálivku použijeme sojovou majonézu. |
3 | Vše spolu promícháme a můžeme ihned podávat. Zdobíme sekanou petrželkou. |
Poznámka
Nejlépe chutná s topinkami. Místo majonézy můžeme použít bílý jogurt.