Revani - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Revani
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19696 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
40 g | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Pšeničná krupice |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 37,4mg |
Draslík | 1,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Revani postup přípravy receptu:
1 | 8 žloutků, 100 g cukru a citrónovou kůru šleháme cca 5 minut. Poté osolíme a šleháme do zbělení. K ušlehaným žloutkům postupně přisypeme mouku a krupičku, vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo a sníh z 8 bílků. |
2 | Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a dáme péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 150 °C. |
3 | 300 g cukru svaříme s 300 ml vody až do úplného rozpuštění. Vzniklý nálev necháme 10 minut zprudka vařit. |
4 | Vzniklým sirupem polijeme vychladlé upečené těsto. |
5 | Servírujeme vychladlé, zdobené šlehačkou. |