Sladkost z kuřecích prsíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkost z kuřecích prsíček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19727 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
100 g | Kuřecí prsa |
1000 ml | Mléko polotučné |
150 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 123,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže loupaná, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkost z kuřecích prsíček postup přípravy receptu:
1 | Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme hodinu máčet. Poté scedíme a necháme velice dobře okapat. |
2 | Okapanou rýži rozdrtíme v hmoždíři na prášek, který rozmícháme s trochou mléka. Vzniklou kaši propasírujeme přes sítko do zbylého mléka, osladíme a dáme vařit. |
3 | Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a namočíme do vody. Mokré maso rozmačkáme s trochou rýžové kaše a poté vmícháme do zbývající kaše. Vše krátce povaříme, přilijeme kuřecí vývar a ihned přendáváme do servírovacích misek. |
4 | Kaši necháme v chladu odležet, podáváme sypané skořicí. |