Jednoduchý recept

Mušlová chowder

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19786

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Brambory vařené
1 ks Cibule
350 ml Mléko polotučné
150 g Mušle v nálevu
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
150 ml Smetana na vaření
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 232kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 16 g
44% Sodík 877 mg
29% Bílkoviny 16 g

Mušlová chowder postup přípravy receptu:

1

Z konzervy mušlí slijeme tekutinu do hrnečku - použijeme později, a mušle naškrábáme nahrubo nožem.

2

Slaninu pokrájíme na proužky a opečeme v hrnci, odlijeme vyškvařený tuk, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme. Přidáme horkou vodu, brambor nakrájený na kostičky, pepř, sůl a šťávu z mušlí. Přikryté pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté vmícháme naškrábané mušle, vlijeme mléko a smetanu a necháme dalších 15 minut prohřívat, ale už nevaříme!

3

Polévku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept