Turecký čaj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký čaj
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19888 |
Kategorie: | Čaje |
Ingredience
2 kávová lžička | Čaj černý |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký čaj postup přípravy receptu:
1 | Na přípravu potřebujeme dvoudílnou varnou konvici. Dolní nádobu naplníme vodou a dáme vařit. Do vrchní konvice dáme 2 lžičky čaje, 2 lžičky vody a postavíme na spodní varnou konvici. |
2 | Ve chvíli, kdy se voda vaří, zalijeme jí čajovou směs ve vrchní konvici a obě nádoby opět postavíme na sebe. Necháme 10 minut odstát. |
3 | Při servírování naplníme půl šálku čajovou trestí z horní nádoby, zbytek dolijeme horkou vodou. |