Slávky s rajčaty a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s rajčaty a hráškem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20188 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Hrachové lusky |
330 g | Mušle v nálevu |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata Cherry |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 46,2mg |
Draslík | 405,5mg |
Vláknina | 341,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle v nálevu, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s rajčaty a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Slávky necháme okapat, osolíme je, opepříme a upravíme na lastury z ústřic. Omyté lusky asi 3 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě. Omytá cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Lastury ozdobíme hrachovými lusky a rajčátky a podáváme. |
Poznámka
Pokud nemáme lastury z ústřic, upravíme předkrm na malé talířky.