Jahodová polévka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová polévka s vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20369 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
400 ml | Kompot jahodový |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
8% Sacharidy 29 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 105,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kompot jahodový, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová polévka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Jahodový kompot i s nálevem, bílé víno a cukr ohřejeme na 70 stupňů Celsia a vychladíme. |
2 | Do směsi přidáme citronovou šťávu, polévku rozdělíme do misek a ozdobíme ušlehanou smetanou. |