Recept

Candát s máslovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20770

Ingredience

1500 g Candát obecný
250 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
40 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 909kJ
4% Sacharidy 16 g
72% Tuky 54 g
10% Sodík 205 mg
66% Bílkoviny 37 g

Candát s máslovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vykostěného, omytého candáta naporcujeme, osolíme, opepříme, krátce opečeme na oleji na pánvi. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku svaříme s vínem a octem. Necháme vyvařit tak, aby na dně kastrolu zůstaly 2 lžíce tekutiny. Kastrol vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání po troškách přidáváme změklé máslo. Opečené porce candáta podáváme na nahřátých talířích přelité hustou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept