Zuccotto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zuccotto
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20855 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
90 g | Cukr moučkový |
30 g | Kakao - prášek |
25 g | Kandovaná citronová kůra |
36 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
50 g | Mandle |
25 g | Ořechy lískové |
36 ml | Ouzo - Metaxa Brandy |
300 g | Piškotový korpus vaječný |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 352,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 77,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Mandle, Ořechy lískové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Likér Maraschino (Maraska), Ouzo - Metaxa Brandy, Piškotový korpus vaječný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zuccotto postup přípravy receptu:
1 | Hotový korpus z třeného těsta pokrájíme na pláty o šířce 1 cm a ty rozkrojíme ještě na trojúhelníky. |
2 | Likéry smícháme a kousky korpusu jimi pokapeme. |
3 | Kulatou mísu o objemu 1 500 ml vyložíme fólií, poklademe díly korpusu, které klademe těsně k sobě bez mezer. |
4 | Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s moučkovým cukrem, přisypeme třetinu strouhané čokolády, sekané mandle a oříšky, kandovanou kůru. Polovinu krému dáme na připravený korpus a dáme do chladničky. |
5 | Zbytek čokolády necháme rozpustit ve vodní lázni, poté ji vmícháme do zbylého krému a přidáme opět ke korpusu. Vršek poklademe zbylým pokrájeným korpusem, zakryjeme fólií a necháme přes noc vychladit. |
6 | Hotový dezert vyklopíme z mísy a jednotlivé výseče posypeme střídavě kakaem a moučkovým cukrem. |