Leskovacká mučkalice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Leskovacká mučkalice
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibule |
1 ks | Feferony |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 910,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Olej slunečnicový, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Leskovacká mučkalice postup přípravy receptu:
1 | Telecí nebo vepřovou kýtu nakrájíme na menší tenké plátky, které v míse promícháme se solí, pepřem a napícháme je na grilovací jehly. |
2 | Potřeme je olejem a na grilu opečeme dozlatova. Na pánvi usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme posekanou feferonku a drobně nasekanou petrželovou nať. Do pekáče vložíme připravenou směs z cibule a feferonky, přidáme maso, které sejmeme z jehel, vše promícháme, podlijeme cca 1 dl vody a necháme zapéct. |