Jednoduchý recept

Jahody v čokoládové pěně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21441

Ingredience

60 ml Brandy peach
3 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Mouka z jedlých kaštanů
1 kávová lžička Pomerančová kůra
125 ml Pomerančová šťáva
125 ml Smetana 12% (konzumní)
200 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 100kJ
9% Sacharidy 33 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 27 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jahody v čokoládové pěně postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s pomerančovou šťávou. V pánvi mícháme 1 minutu pomerančovou kůru a cukr a přidáváme směs z mouky, na pár sekund přivedeme k varu a mícháme. Poté odstavíme pánev a přidáme čokoládu.

2

Po rozpuštění přimícháme brandy a necháme 1/2 hodiny vychladnout. Potom přimícháme ušlehanou smetanu a na 2 hodiny směs uložíme do chladničky.

3

Pěnu ozdobíme jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept