Jahodový cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový cheesecake
Jahodový cheesecake
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 21469 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
225 g | Jahody zahradní |
2 ks | Limetka |
400 g | Mascarpone |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 69,1mg |
Draslík | 132,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový cheesecake postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zvolna rozehřejeme máslo s nalámanou čokoládou a vmícháme rozdrobené sušenky. |
2 | Směs vložíme do koláčové formy, vymačkáme a uhladíme. |
3 | Mascarpone utřeme s limetkovou šťávou a kůrou a vmícháme 2 lžíce moučkového cukru. Hmotu natřeme na sušenkový korpus a formu vložíme na 1 hodinu do chladničky. |
4 | Očištěné, omyté a případně rozkrojené jahody poklademe na koláč. |
5 | Cheesecake podáváme pocukrovaný zbylým moučkovým cukrem. |