Čokoládový dort s ganache - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 73 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový dort s ganache
Celkový čas: | 73 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 18 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21519 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
350 g | Čokoláda mléčná |
560 g | Cukr krupice |
115 g | Kakao - prášek |
4 polévková lžíce | Káva instantní |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
390 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko - podmáslí |
230 g | Mouka polohrubá |
40 ml | Sirup javorový |
15 kávová lžička | Skořice mletá |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 kávová lžička | Tresť vanilková |
6 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 207,1mg |
Draslík | 503,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 237,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr krupice, Kakao - prášek, Káva instantní, Kypřicí prášek do pečiva, Sirup javorový, Skořice mletá, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový dort s ganache postup přípravy receptu:
1 | Kulatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Smícháme 370 g másla, cukr, vanilkový extrakt a postupně i vejce, dokud nevznikne hustá hmota. |
2 | Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, 1 lžičku skořice a polovinu směsi z podmáslí, horké vody a 3 lžic kávy. Vše smícháme s vaječnou hmotou a druhou polovinou sypké směsi a zpracujeme těsto. Těsto pečeme ve formě v troubě asi padesát pět minut na 180 stupních C. Dort necháváme vychladnout. |
3 | Připravíme granache směsí smetany, zbytku skořice a kávy a po několika minutách vaření přidáme 200 g nastrouhané čokolády. Zamícháme, rozpuštěné necháme vychladnout a směsí potřeme vršek dortu. |
4 | Ještě ve vodní lázni smícháme 150 g nasekané čokolády, 2 lžíce másla a javorový sirup. Směs necháme trochu vychladnout a potřeme jí vršek dortu. Poté dort vrátíme do ledničky. |