Chřest s trhancem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s trhancem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 21703 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3000 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
7 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 437,9mg |
Draslík | 844,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s trhancem postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a podusíme v osolené vodě se lžící másla a špetkou cukru 25-30 minut. |
2 | V hrnku rozpustíme 375g másla a vzniklou pěnu odstraníme. 3 žloutky s citronovou šťávou a vínem ušleháme v horké vodní lázni do pěny a po troškách vmícháme rozpuštěné máslo. Okořeníme a necháme na teplém místě. |
3 | Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme pevný sníh. Mléko, mouku, žloutky a lžičku soli utřeme dohladka a zlehka vmícháme sníh. |
4 | Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a po částech přidáváme připravené těsto. Krátce je opečeme po jedné straně, roztrháme vidličkou a dopečeme. |
5 | Chřest s trhancem upravíme na talíře a ihned podáváme. |