Kefírovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefírovka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2193 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
120 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
0,5 l | Mléko kefírové |
100 g | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Soda jedlá |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 117,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 156,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek, Olej stolní, Soda jedlá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kefírovka postup přípravy receptu:
1 | Smícháme suroviny na těsto - cukr, mléko, hladkou a polohrubou mouku, sodu, olej, vejce a kakao. |
2 | Vypracujeme hladkou hmotu, kterou nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 40 minut. |
3 | Zchladlou buchtu polijeme polevou z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany. |