Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22041

Ingredience

3 ks Bobkový list
2 kg Hlemýždi
2 dl Ocet vinný
70 g Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 444kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
184% Sodík 4 g
87% Bílkoviny 49 g

Hlemýždi postup přípravy receptu:

1

Živé hlemýždě zavřeme v bedýnce alespoň na 3 dny, dáme jim do bedýnky kvůli vyčištění trávícího traktu jen několik větviček bez listí.

2

Po třech dnech je řádně propláchneme vodou a vhodíme do hrnce s osolenou vařící vodou, do které jsme přidali bobkové listy.

3

Hlemýždě vaříme přibližně hodinu, ke konci vaření přilijeme ocet.

4

Poté hlemýždě scedíme, vidličkou z ulit vydlabeme maso a odstraníme střívka.

5

Maso vložíme do síta, dobře propláchne pod tekoucí vodou a použijeme k přípravě hlemýždích pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept