Studená omáčka s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená omáčka s cibulí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22106 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
3 g | Cibule |
1 ml | Citronová šťáva |
300 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
144% Kalorie 2,846 kcal
Kilojoule 11 909kJ
1% Sacharidy 3 g
421% Tuky 316 g
21% Sodík 417 mg
17% Bílkoviny 10 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 740,4mg |
Draslík | 83,7mg |
Vláknina | 640,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 124,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená omáčka s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme do pěny. Po vyšlehání přidáme ke žloutkům jemně nasekanou cibuli, citronovou šťávu a olej. Směs vymícháme do husté lesklé omáčky. Dle chuti osolíme a opepříme. |