Grilovaná kuřecí stehna v hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kuřecí stehna v hořčici
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 22123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Citronová šťáva |
60 ml | Cukr moučkový |
40 ml | Hořčice |
600 g | Kuřecí stehna |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
10 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 349,3mg |
Vláknina | 579,8mg |
Vitamín A | 189,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kuřecí stehna, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná kuřecí stehna v hořčici postup přípravy receptu:
1 | V misce si připravíme omáčku z dijonské a anglické hořčice, cukru, oleje, worcesterské omáčky a citronové šťávy, podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Směs důkladně rozmícháme, aby nám vznikla jemná omáčka. |
2 | Kuřecí stehna rozložíme na grilovací pánev, 1/4 směsi maso pokapeme a grilujeme při středně velké teplotě. Po 10 minutách kuře znovu pokapeme nebo potřeme omáčkou a dále grilujeme. Po stejně dlouhé době kuřecí stehna otočíme a opět potřeme omáčkou, proces opakujeme po dalších 10 minutách. Celková doba grilování je přibližně 40 minut, snažíme se, aby kuřata byla jemně potřena omáčkou, vznikne nám tím zlatavá a křupavá kůžička. |
3 | Podáváme s brambory a čerstvou zeleninou. |