Špagety Napolitana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety Napolitana
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 22355 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
12 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
300 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 602,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety Napolitana postup přípravy receptu:
1 | Rajčata přelijeme vroucí vodou a po 30 vteřinách je oloupeme a zbavíme semínek. Nahrubo nakrájíme. |
2 | Do velkého hrnce vložíme nasekaný česnek a cibuli, vývar, 2 špetky soli a 2 lžíce oleje. Restujeme do změknutí. Přidáme rajčata a pepř a vaříme dalších 5 minut do změknutí rajčat. Dle chuti osolíme. |
3 | Uvaříme špagety a scezené je promícháme se zbylým olejem a omáčkou. |
4 | Podáváme s natrhanými lístky bazalky. |