Losos po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos po thajsku
Losos po thajsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22438 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 g | Anýz celý |
1 g | Kmín celý |
600 g | Losos - filety |
3 ml | Ocet rýžový |
5 ml | Olej slunečnicový |
5 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
3 ml | Sójová pasta Miso |
1 g | Sůl |
5 ml | Víno rýžové čínské |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 635,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Kmín celý, Losos - filety, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Sójová pasta Miso, Sůl, Víno rýžové čínské, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Zakoupenou rýži uvaříme dle návodu. |
2 | Mezitím, než rýže změkne, svaříme rybí vývar se sójovou omáčkou, vínem, sójovou pastou (miso) a anýzem. Celý vývar povaříme asi 5 minut. |
3 | Na oleji orestujeme naporcovaného a zlehka osoleného lososa. Lososa restujeme 2 minuty z každé strany. Orestovaného lososa ponoříme do převařeného, ochuceného a ještě horkého vývaru. Ponořeného lososa necháme ve vývaru 1 minutu. Vývar s lososem už nevaříme. |
4 | Jakmile rýže změkne, přidáme k ní kmín a vše promícháme. Servírujeme v hlubokých talířích. Lososa i rýži přelijeme ochuceným vývarem. |