Vejce s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s parmezánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22522 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Omáčka rajčatová |
500 g | Rohlíky bílé |
80 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 259,6mg |
Draslík | 190,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka rajčatová, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj vejce, posypeme strouhaným parmezánem, přidáme dvě lžíce másla, zalijeme rajčatovou omáčkou. Vše znovu posypeme parmezánem a dáme zprudka zapéct do předehřáté trouby na 10 minut. |
3 | Podáváme jako předkrm s bílým pečivem. |