Orleánská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orleánská vejce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22523 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 krajíc | Chléb toastový |
200 g | Kuřecí prsa |
50 g | Lanýž |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 318,5mg |
Draslík | 339,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 292,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Lanýž, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orleánská vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. V topinkovači upečeme topinky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky a lanýže pokrájené na proužky. Orestujeme dvě minuty. |
3 | Do husté smetany vmícháme několik lžic drůbežího vývaru. |
4 | Na servírovací talíř položíme topinky, na každou dáme několik kousků kuřecího masa a přelijeme ochucenou smetanou. Na to položíme vejce, na každé dáme proužek lanýže a zalijeme lžící smetany. |
5 | Podáváme jako předkrm. |