Jednoduchý recept

Vajíčkové krokety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22574

Ingredience

trojobal
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Vajíčkové krokety
120 ml Bešamel
30 g Lanýž
60 ml Olej rostlinný
3 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 304kJ
8% Sacharidy 30 g
46% Tuky 34 g
27% Sodík 545 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vajíčkové krokety postup přípravy receptu:

1

Vejce vaříme natvrdo asi 8-10 minut, podle velikosti vajec. Oloupeme a pokrájíme na kostičky.

2

Lanýže očistíme a nakrájíme nadrobno.

3

Do bešamelu vmícháme tři žloutky, čímž jej trochu zahustíme.

4

Všechny suroviny spolu smícháme, rukou tvoříme kuličky, které obalíme v trojobalu, což znamená, že je postupně obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme zprudka v rozpáleném oleji. Usmažené krokety odkládáme na ubrousek, aby se odstranil přebytečný tuk.

Poznámka

Podáváme s různými omáčkami a zeleninovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept