Hnědé řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hnědé řezy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22701 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
230 g | Čokoláda hořká |
144 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
72 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 270,9mg |
Draslík | 556,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 311,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hnědé řezy postup přípravy receptu:
1 | Hlubší plech na pečení vymažeme tukem a posypeme trochou mouky nebo vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. |
2 | V míse ušleháme vejce s cukrem na pěnu, přimícháme mouku, sůl, vanilkový extrakt, prášek do pečiva, ořechy a rozpuštěnou čokoládu s máslem. |
3 | Vzniklé těsto rovnoměrně nalijeme na plech a pečeme 35 minut. |
4 | Řezy krájíme vychladlé. |