Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22765

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
2 g Citronová kůra
1 ks Citrony
2500 g Losos obecný
2 polévková lžíce Majonéza
10 g Máslo čerstvé
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 431kJ
1% Sacharidy 3 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 193 mg
89% Bílkoviny 50 g

Losos na víně a másle postup přípravy receptu:

1

Celého lososa očistíme - i v dutině břišní. Poté jej nasolíme. Břišní dutinu rovnoměrně potřeme bylinkami a vložíme na kolečka nakrájený citron a cibuli. Bylinkami posypeme i povrch ryby.

2

Lososa vložíme do pekáče, podlijeme vínem, přidáme kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia 30 minut. Poté jej obrátíme a pečeme dalších 30 minut.

3

Než lososa upečeme, připravíme citronovou omáčku. Majonézu vyšleháme s citronovou kůrou, dle chuti osolíme a opepříme.

4

Hotového lososa vyndáme z trouby, z břišní dutiny odstraníme citron, cibuli i bylinky a naporcujeme na podkovy.

5

Podáváme s citronovu majonézou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept