Losos na víně a másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na víně a másle
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22765 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
2 g | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
2500 g | Losos obecný |
2 polévková lžíce | Majonéza |
10 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 848,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citrony, Losos obecný, Majonéza, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na víně a másle postup přípravy receptu:
1 | Celého lososa očistíme - i v dutině břišní. Poté jej nasolíme. Břišní dutinu rovnoměrně potřeme bylinkami a vložíme na kolečka nakrájený citron a cibuli. Bylinkami posypeme i povrch ryby. |
2 | Lososa vložíme do pekáče, podlijeme vínem, přidáme kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia 30 minut. Poté jej obrátíme a pečeme dalších 30 minut. |
3 | Než lososa upečeme, připravíme citronovou omáčku. Majonézu vyšleháme s citronovou kůrou, dle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Hotového lososa vyndáme z trouby, z břišní dutiny odstraníme citron, cibuli i bylinky a naporcujeme na podkovy. |
5 | Podáváme s citronovu majonézou. |