Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22942

Ingredience

50 g Bazalka
1 ks Chilli paprička
200 g Fazolové lusky zelené
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 ks Česnek
1 kg Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 580kJ
4% Sacharidy 16 g
20% Tuky 15 g
18% Sodík 356 mg
61% Bílkoviny 35 g

Mušle s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Fazolky očistíme, odřízneme z nich stopky, omyjeme je a necháme 4-5 minut vařit v patřičném množství osolené vody. Scedíme je, necháme vychladnout, pokrájíme a dáme stranou. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme.

2

Stroužek česneku lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme.

3

Omyjeme mušle, dáme je do hrnce, přidáme trochu nasekané petrželky, přilijeme bílé víno, lžíci olivového oleje a při střední

4

teplotě je pod pokličkou chvíli povaříme, aby se otevřely. Občas přitom hrncem zatřeseme. Nakonec je scedíme a dáme do mísy. Vylou-

5

peme ze skořápek, prázdné skořápky a mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.

6

Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme papričku a stroužek česneku, lehce osmažíme, vyjmeme a vyhodíme. Do oleje dáme pokrájená rajčata, osolíme je, opepříme a při vyšší teplotě za občasného zamíchání 5-6 minut podusíme.

7

Přidáme do pánve fazolky, které jsme si předtím odložili stranou, a 2-3 minuty dusíme. Potom přidáme mušle a jakmile se prohřejí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept