Chalva selská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalva selská
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23174 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
800 g | Cukr krupice |
100 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
500 g | Pšeničná krupice |
40 g | Skořice mletá |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 44,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalva selská postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme krupici a mícháme tak dlouho, až zrůžoví. Přidáme vodu, cukr a rozemleté mandle a mícháme tak dlouho, dokud chalva nezhoustne. Odstavíme z plotny a nalijeme na plech nebo do formy, posypeme skořicí a necháme vychladnout. Potom můžeme krájet na plátky. |