Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 23292

Ingredience

500 g Cukr krupice
50 g Droždí
100 g Mandle plátky
5 dl Mléko polotučné
1,5 kg Mouka polohrubá
500 g Máslo čerstvé
100 g Pomerančová kůra
40 ml Pomerančová šťáva
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 535kJ
23% Sacharidy 84 g
34% Tuky 26 g
5% Sodík 107 mg
23% Bílkoviny 13 g

Novoroční koláč postup přípravy receptu:

1

Do větší nádoby rozdrobíme kvasnice, přidáme máslo, vejce, mouku, cukr, pokrájenou pomerančovou kůru a šťávu z pomeranče, mléko a všechno dobře prohněteme. Přikryjeme utěrkou a necháme těsto asi 2 hodiny kynout. Poté znovu prohněteme, vymažeme plech a těsto na něm rozválíme po celé ploše a znovu necháme chvíli kynout. Před pečením potřeme vajíčkem a posypeme rozdrcenými mandlemi. Pečeme pozvolna a při mírné teplotě 50-60 minut, dokud koláč nezhnědne.

Poznámka

2 hodiny na vykynutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept