Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23571 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Chřest sterilovaný |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Med včelí |
20 g | Pampeliškové listy |
400 ml | Vývar zeleninový |
40 g | Základní světlá omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 10,8mg |
Draslík | 248,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 206,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest sterilovaný, Cibule, Med včelí, Pampeliškové listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Základní světlá omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky) postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přimícháme najemno nasekaný česnek a nasekané mladé lístky smetánky lékařské. |
2 | Vše promícháme, poté poklicí přiklopíme a podusíme. |
3 | Podušenou směs rozmixujeme. Celou směs nakonec zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vše vaříme tak dlouho, dokud omáčka mírně nezhoustne. |
4 | Nakonec zahustíme základní světlou omáčkou. Poté ještě přimícháme chřest a ochutíme medem. |
5 | Podáváme k rakům říčním. |
Poznámka
Základní světlá omáčka - viz. stejnojmený recept