Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2380

Ingredience

20 g Droždí
50 g Mandle
3 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
5% Sodík 102 mg
7% Bílkoviny 4 g

Ježíci postup přípravy receptu:

1

Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek smícháme a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme na dvě hodiny do studené vody.

2

Když těsto vyplave, vyválíme plát, vypichujeme kolečka, potřeme je bílkem a posypeme skořicí.

3

Ozdobíme podélně nakrájenými mandlemi, jako bodlinky.

4

Pečeme v horké troubě. Hotové ježky pocukrujeme.

Poznámka

Úspěch těsta kynutého pod vodou spočívá v rychlosti, s jakou studené těsto dáme do horké trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept