Salát Nizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Nizza
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 23832 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej salátový |
50 g | Olivy černé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
50 g | Šunka drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 429,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový, Olivy černé, Salát hlávkový, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Nizza postup přípravy receptu:
1 | Salát omyjeme, natrháme na listy a vyložíme jimi salátovou mísu. |
2 | Očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu smícháme s nasekanou šunkou a olivami. Upravíme na listy salátu. |
3 | Vinný ocet smícháme s olejem a přelijeme přes salát. |