Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 23959

Ingredience

Marináda
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hořčice
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
5 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 ks Pepř černý celý
300 ml Víno červené
Sauerbraten
300 g Brambory rané
750 g Hovězí maso zadní
400 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Hrozinky
8 ks Hřebíček
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
400 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Tuřín
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 502kJ
19% Sacharidy 69 g
322% Tuky 242 g
23% Sodík 462 mg
90% Bílkoviny 50 g

Sauerbraten postup přípravy receptu:

1

Všechny suroviny na přípravu marinády kromě hořčice dáme do kastrůlku. Zahřejeme je téměř k varu, potom kastrůlek odstavíme a vmícháme hořčici.

2

Do masa zapícháme hřebíčky, maso dáme do zapékací mísy, přelijeme je marinádou a přikryté necháme 2 dny marinovat v chladničce.

3

Asi hodinu před zahájením tepelné úpravy maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu prozatím odložíme.

4

Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.

5

V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm opékáme ze všech stran asi 10 minut.

6

Do kastrolu procedíme marinádu a přidáme vývar. Kastrol přikryjeme pokličkou a maso v troubě hodinu pečeme. Během pečení je často obracíme a podléváme vypečenou šťávou.

7

Nakrájenou zeleninu vaříme ve vodě asi 3 minuty, potom ji přeneseme do kastrolu k masu a pečeme další hodinu.

8

Maso a zeleninu dáme na mísu a udržujeme teplé.

9

Do šťávy v kastrolu přidáme hrozinky.

10

Kukuřičný škrob /maizenu/ rozmícháme ve vodě přidáme do šťávy. Šťávu vaříme na mírném ohni 3 minuty do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.

11

Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přidáme zeleninu.

Poznámka

Maso je nutné dva dny předem marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept