Krevety a mušle s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety a mušle s chřestem
Krevety a mušle s chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24088 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
50 ml | Citronová šťáva |
30 g | Kopr čerstvý |
400 g | Krevety tygří - loupané |
400 g | Mušle srdcovky |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 212,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Mušle srdcovky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety a mušle s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Otevřeme mušle, vyřízneme z nich bílou i oranžovou část, omyjeme a jemně osušíme utěrkou. Očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich dolní tvrdou část, škrabkou na brambory je oloupeme a pokrájíme na 10 cm dlouhé kusy, omyjeme a uvaříme v páře. |
2 | Omyjeme kopr a natrháme na kousky. Vyloupeme krevety, odstraníme z nich černé střívko a omyjeme je ve studené vodě. V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou pepře, přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku. |
3 | Na mírném plameni rozehřejeme pánev na opékání, pečeme na ní za občasného otáčení 2-3 minuty krevety a mušle a osolíme je. Přemístíme je na servírovací mísu, obložíme chřestem, zalijeme připravenou omáčkou, posypeme koprem a hotový pokrm ihned podáváme. |