Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24130

Ingredience

120 g Brambory sladké (Batáty)
20 g Citronová kůra
150 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná celozrnná
30 g Nové koření mleté
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
90 g Prosciutto sušené
3 ks Rajčata
50 g Salát Polníček
120 g Sýr smetanový 65%
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 235kJ
8% Sacharidy 30 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 57 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bliny z batátů postup přípravy receptu:

1

Batáty uvaříme doměkka a rozmačkáme na hladkou kaši. Opepříme dle chuti a přídáme mleté nové koření.

2

Kaši promícháme s vejcem a moukou, postupně vpracujeme mléko, až je těsto husté a odložíme.

3

Na náplň připravíme prosciutto nakrájené na proužky. Plátky rajčat grilujeme na pánvi vyložené alobalem a těsně před podávám pečeme 4 minuty až jsou horké. Sýr promícháme s petrželkou a citronovou kůrou.

4

Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Směs opékáme na teflonové pánvi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové bliny udržujeme teplé.

5

Na každou porci bliny navrstvíme polníček, prosciutto a grilované plátky rajčat. Přidáme ochucený sýr a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept