Čokoládový dort s kávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový dort s kávou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 24441 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Káva instantní |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
150 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce | Sirup Golden |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 106,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 117,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Káva instantní, Kypřicí prášek do pečiva, Olej kukuřičný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup Golden, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový dort s kávou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr, vejce, sirup, olej a mléko. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho do 3 kulatých vymazaných forem. |
2 | Pečeme 40 minut v předehřáté troubě, 5 minut je necháme stát, poté je vyklopíme. |
3 | Smícháme kávu s vroucí vodou, smetanu, cukr moučku a směs ušleháme. Polovinou náplně spojíme všechny vrstvy, druhou polovinou namažeme stěny a vršek dortu. Čokoládu nastrouháme na hoblinky a nadrobíme je na boky a vršek dortu. |
4 | Dort můžeme podávat okamžitě. |