Mexické burrito - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 995 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické burrito
Celkový čas: | 995 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 850 minut |
Doba vaření: | 145 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24568 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
NÁPLŇ | |
---|---|
1 špetka | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
14 g | Kořeněné máslo Ghee |
4 g | Koriandr mletý |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Rajčata |
255 g | Sýr Čedar |
1 špetka | Vločky z červené papriky |
ROLKY | |
2 polévková lžíce | Kořeněné máslo Ghee |
110 g | Mouka mandlová |
9 g | Pistácie |
10 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Mexické burrito | |
750 g | Fazole červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 211,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Koriandr mletý, Paprika červená, Rajčata, Sýr Čedar, Pistácie, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Fazole červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kořeněné máslo Ghee, Vločky z červené papriky, Kořeněné máslo Ghee, Mouka mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické burrito postup přípravy receptu:
1 | Připravíme fazole. Dáme je do misky, zalijeme vodou a necháme 10-14 hodin namočené. Během máčení je jednou scedíme a dodáme čerstvou vodu, pokud bude velmi bublinkatá z plynu, který se z fazolí uvolní. |
2 | Po namočení fazole vaříme v hrnci s čerstvou vodou do měkka asi 1-2 hodiny. |
3 | Na náplň rozpustíme v hrnci na středním plameni máslo ghee a 3-4 minuty restujeme utřený česnek a na jemno nasekanou cibuli dohněda. Mezitím vmícháme vločky z červené papriky a koriandr sušený nebo čerstvý. |
4 | Dále přidáme na drobno nakrájenou cuketu, rajče a papriku bez semínek nakrájenou na jemno, necháme provařit do měkka 15-20 minut. |
5 | Když to bude téměř hotové, přidáme do směsi předvařené fazole a nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. |
6 | Na burrito rozdrtíme pistácie na jemný prášek. Smícháme jej s vejci, mandlovou moukou a parmezánem a vytvoříme směs na burrito. (Toto těsto vystačí na 5-7 rolek, záleží na velikosti). Na pánvi na mírném plameni rozpustíme máslo a nalijeme trochu těsta tak, aby se rovnoměrně rozlilo po povrchu pánve. Dáváme pozor, aby burrito nebylo příliš silné, pak se i špatně balí. Z každé strany smažíme 2-4 minuty. Směs zabalíme do burrita a ihned podáváme. |