Španělské smetanové pusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské smetanové pusinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24597 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 32,1mg |
Draslík | 43,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské smetanové pusinky postup přípravy receptu:
1 | Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkovou trestí. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka spojíme se smetanou. Postupně přisypáváme mouku a vmícháme ji do směsi. |
2 | Cukrářským sáčkem na máslem vymazaný plech nastříkáme asi 1 cm široké proužky těsta dál od sebe. |
3 | Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 10-12 minut dozlatova. Střed cukroví má zůstat trochu měkký. |
4 | Po upečení necháme pusinky na plechu chvíli vychladnout a potom je sejmeme a necháme zcela vychladnout na mřížce. |