Berliner Eisbein - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Berliner Eisbein
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24861 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
24 g | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové koleno uzené |
150 ml | Víno bílé |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 272,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín celý, Sůl, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Berliner Eisbein postup přípravy receptu:
1 | Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Poté přendáme do hrnce, podlijeme vínem, přidáme cukr, kmín a dusíme doměkka. Dochutíme solí |
3 | Maso necháme ohřát na páře. |
4 | Dušené zelí přendáme na servírovací talíře a na ně naskládáme kousky masa. |
5 | Podáváme teplé. |