Vánoční štola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční štola
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2492 |
Ingredience
164 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
10 dkg | Hrozinky |
10 dkg | Kandované ovoce |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
400 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
10 dkg | Ořechy vlašské |
20 dkg | Tuk Hera jedlý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 254,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční štola postup přípravy receptu:
1 | Cukr, vejce a tuk utřeme do pěny. |
2 | Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko. |
3 | Promícháme a přidáme ořechy, rozinky a kandované ovoce. |
4 | Vymažeme 2 formy na srnčí hřbet. Těsto nalijeme do forem a pečeme. |
5 | Hotové vyklopíme, potřeme rozpuštěnou herou a hustě posypeme moučkovým cukrem. |