Suchárky Cantucci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suchárky Cantucci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 24976 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Mandle plátky |
10 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 148,8mg |
Draslík | 71,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suchárky Cantucci postup přípravy receptu:
1 | V míse prošleháme 3 vejce a 2 žloutky. Odebereme 2 lžíce směsi a necháme stranou na potření šišek. |
2 | V jiné míse smícháme cukr, nasekané mandle, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Uprostřed vyhloubíme důlek a přidáme vaječnou směs. Z těsta vytvarujeme kouli a rozkrojíme ji na poloviny. Každou polovinu na pomoučeném vále rozválíme na podlouhlou šišku asi 5 cm širokou a 2,5 cm vysokou. |
3 | Šišky přeneseme na plech vymazaný máslem a trochu je zploštíme. Povrch potřeme 2 lžícemi vaječné směsi. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. |
4 | Potom šišky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, urovnáme je na plech a pečeme ještě 8 minut při 200 stupních Celsia dokřupava. |
5 | Upečené suchárky můžeme uchovat až 5 dní v dobře uzavřené nádobě. |