Spetsofai z Pilia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spetsofai z Pilia
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 25217 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Klobása Dunajská |
1 kg | Lilek |
1 dl | Olej rostlinný |
500 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 184,1mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spetsofai z Pilia postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky pokrájíme na malé kousky, nasolíme a necháme 30 minut v soli odležet. Potom je opláchneme a necháme odkapat. |
2 | Mezitím rozkrájíme očištěné papriky a klobásu na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve lilky, vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Na pánev do oleje po lilcích vhodíme nakrájené papriky a klobásu, zprudka orestujeme, poté zpět vložíme lilky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vsypeme do vymazaného pekáčku a pokryjeme vrstvou rajčat, pokrájených na plátky. Přikryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. |
3 | Servírujeme ozdobené petrželkou. |