Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 25234 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
60 g | Citronová kůra |
120 g | Čokoláda bílá |
120 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Hřebíček mletý |
80 g | Hrozinky |
2 kávová lžička | Kakao - prášek |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
100 g | Mandle |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 45,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Hrozinky, Kakao - prášek, Kardamom, Mandle, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme vejce a cukr a necháme je rozpustit ve vodní lázni. Pak je šleháme další dvě minuty. Smícháme mouku, kakao, mletou skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček a nastrouhaný oříšek. Přidáme je k vaječné směsi i s mletými mandlemi, hrozinkami a nakrájenou citronovou kůrou. Vše důkladně promícháme, vytvoříme těsto a to rozdělíme přibližně na šedesát kousků ve tvaru sušenek na plechy s pečícím papírem. |
2 | Sušenky pečeme asi dvacet minut dozlatova, pak necháme vychladnout. Bílou i tmavou čokoládu zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Polovinu vychladlých sušenek obalíme v tmavé čokoládě, polovinu v bílé. Necháme vychladnout na mřížce a pak podáváme. |