Bazalkovo-paprikové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalkovo-paprikové máslo
Bazalkovo-paprikové máslo
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25343 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
125 g | Máslo čerstvé |
50 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 54,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazalkovo-paprikové máslo postup přípravy receptu:
1 | Papriku očistíme, odstraníme semínka i bílé vnitřní části a nakrájíme ji na malé kostičky. Bazalkové lístky otrháme a nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny přísady vyšleháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Necháme asi hodinu v chladničce. |