Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem
Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25670 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Ananas |
1 stroužek | Česnek |
10 g | Cukr krupice |
20 g | Kari pasta |
30 ml | Limetka |
40 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko kokosové |
40 g | Olej arašídový (podzemnicový) |
10 g | Omáčka rybí |
40 ml | Omáčka sójová |
600 g | Telecí kýta |
5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 889,4mg |
Vláknina | 524,0mg |
Vitamín A | 43,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Česnek, Cukr krupice, Limetka, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Telecí kýta, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Máslo čerstvé, Mléko kokosové, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na 4 plátky a potřeme je sójovou omáčkou, čerstvým zázvorem a najemno nasekaným česnekem. |
2 | Ananas oloupeme a rovněž rozkrájíme na 4 plátky. Rozehřejeme kari a rozmícháme dohladka s trochou kokosového mléka. Přidáme zbývající mléko a za stálého míchání necháme 10 minut probublávat na mírném plameni. Ochutíme limetovou šťávou, špetkou cukru a rybí omáčkou. Plátky ananasu opečeme na másle z obou stran dozlatova a posypeme je cukrem. Glazujeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 5 minut. |
3 | Telecí maso opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na plátky položíme ananas a přelijeme ostrou kokosovou omáčkou. |
Poznámka
Obzvláště chutná s jemnou rýží basmati.