Recept

Tagliatelle s pórkem a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25770

Ingredience

250 g Houby čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
250 g Těstoviny Tagliatelle
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 165kJ
22% Sacharidy 77 g
50% Tuky 38 g
28% Sodík 568 mg
43% Bílkoviny 24 g

Tagliatelle s pórkem a houbami postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme, případně opláchneme a osušíme. Kloboučky oddělíme od nožiček, nakrájíme na tenké proužky, nožičky nakrájíme na kolečka.

2

Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

3

Na pánvi rozpálíme máslo. Pórek a houby dusíme na silném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme a okořeníme černým a cayenským pepřem. Přidáme bílé víno a smetanu, omáčku na mírném ohni povaříme 8 minut. Potom ji dochutíme muškátovým oříškem.

4

Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept